Kiinalainen lääketiede

Kuppaus ja akupunktio

Kuivakuppauksen tarkoituksena on lisätä verenkiertoa ja lisätä aineenvaihduntaa kehon pintakudoksissa. Menetelmä liikuttaa kehoon kertynyttä kuonaa parantaen lihasten palautumista kovasta rasituksesta tai helpottaen jo jumissa olevia lihaksia esim. niska/hartia seutu, reidet, takapuoli etc. Kuivakuppauksessa ihonalaiskudoksia ja verta nostetaan kuppauslasin tyhjiön avulla mikä tehdään kuppiin tulella. Kuivakuppauksessa ei tehdä ihoon reikiä tai viiltoja. Ainoastaan ihossa saattaa näkyä pyöreitä verenpurkaumia, mitkä lähtevät päivien myötä pois.

Liukukuppauksessa käsitellään selän pitkiä lihaksia öljyn ja lasikupin kanssa. Öljy levitetään selkään ja lasikuppia työnnetään selän pitkissä lihaksissa edestakaisin niin kauan että iho lämpeää ja iho alkaa punoittaa. Menetelmä purkaa tukkoisuutta, liikuttaa verta ja laittaa energian liikkeelle. Tällä menetelmällä voidaan ehkäistä myös vasta alkanutta flunssaa.

Nopeakuppaus tekniikalla kuppia käytetään nopeasti iholla tulen aiheuttaman alipaineen kanssa niin että kuppi hetkellisesti imaisee ihoon kiinni. Tämä on hyvä, jos sinulla on kipeä polvi tai esim. olkapää. Tekniikka lisää verenkiertoa kudoksessa mikä vähentää kipua.

Akupunktio on osa kiinalaisen lääketieteen hoitoperinnettä. Se perustuu kehon akupisteiden stimuloimiseen ohuilla neuloilla. Akupunktion perusajatuksena on kehon vahvistaminen ja terveyttä haittaavien tekijöiden poistaminen niin että kehon omat parantavat mekanismit pääsevät toimimaan vapaasti.

Kuppaukset

  • Selkä tai vatsa ajanvaraus 25 min 42€
  • Reidet tai pakarat 40 min 52€
  • Nopeakuppaus (olkapää, kyynärpää tai polvi) 10 min 21€

Akupunktio

  • 40-55 min 69e